Projecten

Als Impact040 maken we onze ambities waar door middel van verschillende projecten. Hieronder lees je meer over de nu lopende projecten.

Geldzorgen in Brainport

Armoede (thema)

Impact040 en Partnerfonds Brainport Eindhoven werken samen aan het project Geldzorgen in Brainport. Het draait om het bespreekbaar maken van geldzorgen op de werkvloer. De aangesloten bedrijven gaan aan de slag met trainen, communiceren en doorverwijzen.

De trainingen worden samen met partners (zoals Budgetcoach Groep en Moedige Dialoog) ontwikkeld en uitgevoerd. Managers en teamleiders, maar ook receptionistes en P&O-medewerkers leren hoe ze eerder geldzorgen kunnen signaleren. De werkgever kan dan doorverwijzen naar de juiste hulp. Het landelijke platform Stichting Nederlandse Schuldhulproute (NSR) helpt hierbij.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Emma Boerekamps.
emma.boerekamps@dllgroup.com

Impressie

Buurt in Bloei

Participatie (thema)

Het doel van Buurt in Bloei is om talenten in de wijk Gestel Midden aan elkaar te koppelen. Mensen worden op basis van hun kwaliteiten gematcht aan initiatieven in de buurt. Eindhovenaren die bijvoorbeeld goed zijn in taal, gaan aan de slag in een taalcafé of tolkenpool. Denk ook aan het geven (of krijgen) van huiswerkbegeleiding of fietsles. Bedrijven en vrijwilligers zetten zich hier samen met buurtbewoners voor in.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Senna Swinkels.
s.swinkels@eindhoven.nl

Buddy Werkt

Participatie (thema)

Impact040 werkt bij het project Buddy Werkt samen met het UWV, de gemeente Eindhoven en Ergon. Samen willen ze iets betekenen voor 50-plussers die werk zoeken. Een werkgeversbuddy uit het bedrijfsleven helpt werkzoekenden op weg. Hierdoor leert de deelnemer meer over het bedrijfsleven in de Brainportregio en krijgen werkgevers meer oog voor werkzoekenden.

Er zijn al 120 buddy’s en mensen die werk zoeken aan elkaar gekoppeld. Ongeveer de helft van de kandidaten heeft hier een baan aan overgehouden. Het succes heeft ertoe geleid dat er ook een pilot voor jongeren is gelanceerd. Daar zijn in totaal al 150 matches uit voortgekomen.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Yvon van Mierlo.
y.van.mierlo@ergon.nl

Impressie

ImPower

Participatie (thema)

ImPower is een initiatief dat werkloze jongeren de kans geeft zichzelf en andere jongeren verder te helpen. Vandaar ook de naam. I am power staat voor de kracht van het individu en I empower staat voor het versterken van anderen.

Wat deze jongeren vaak gemeen hebben, is dat ze veel negatieve ervaringen met solliciteren hebben gehad. We willen jongeren helpen om uit die negatieve spiraal te stappen. Ze worden gekoppeld aan een coach (leeftijdsgenoot) die hen helpt bij de zoektocht naar een baan, stageplaats of opleiding. Het begint bij vertrouwen krijgen en contact maken. Het gesprek aangaan. Dát is wat de coaches doen: ze leren eerst iemand goed kennen. Daarbij staat de vraag centraal: wat heb jij nodig om een baan te vinden?

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Yvon van Mierlo.
y.van.mierlo@ergon.nl

Werkende Armen

Armoede (thema)

Impact040 wil bij dit project mensen helpen die werken en geldzorgen hebben. De zogeheten werkende armen. Er worden samen oplossingen bedacht. Denk aan het verzorgen van kinderopvang, zodat iemand meer kan gaan werken.

Wil je meer weten over dit project?
Neem dan contact op met Yvon van Mierlo.
y.van.mierlo@ergon.nl

Word lid!