Participatie | Februari 2023

Buddy Werkt!

In de afgelopen 3 jaar zijn ruim 200 werkzoekende 50+-ers gekoppeld aan een buddy. Deze buddy helpt bij het zoeken naar en het vinden van ingangen bij mogelijke werkgevers en houdt de kandidaat de spiegel voor wanneer dat nodig is.

Eind februari start alweer de negende ronde van Buddy Werkt. Er is nog ruimte voor een werkzoekende om zich aan te sluiten en ook met enthousiaste buddy’s maken we graag kennis. Kijk voor meer informatie op www.buddywerkt.nl

Goud in handen event

14 februari organiseert Buddy Werkt een event onder de naam Goud in handen. Werkgevers en werkzoekende 50plussers ontmoeten elkaar in het Van der Valk hotel Eindhoven tijdens een levendige middag waar Annemarie van Gaal spreekt en een inhoudelijke paneldiscussie voor inspiratie zorgt. De middag sluiten we af met speeddates en netwerken. Voor meer informatie klik hier www.buddywerkt.nl/events

Inclusief ondernemen

Op 21 april 2022 is er een diner pensant over inclusief ondernemen georganiseerd bij het Van der Valk Hotel Eindhoven. Dit was een diner voor HR managers van IMPACT040 en ook voor andere werkgevers uit de regio. Het was een vervolg op het HR-event in november 2021. Het doel was om HR-professionals te inspireren, handvatten te bieden en bewust te maken van de kansen op de arbeidsmarkt. Met de boodschap dat we elkaar in deze arbeidsmarkt nodig hebben en met de uitnodiging om samen met de werkgever anders te kijken naar werkzoekenden. Met veeleisende vacatures blijven werken redden we het niet. De huidige arbeidsmarkt vraagt om een meer innovatieve aanpak om maximaal gebruik te maken van de mensen die nu nog aan de kant staan. Talenten benutten en mensen een kans geven. Denk aan de mogelijkheden van jobcarving en open hiring. De overheid kan werkgevers hierbij op allerlei manieren faciliteren. De werkgevers die waren uitgenodigd om hun verhaal te vertellen lieten dit zien. Het is makkelijker dan je denkt werd er gezegd. De spreken gaven aan dat mensen hebben wel begeleiding nodig hebben.

Tijdens de sessie ontstond het idee is om een hr-community op te zetten voor hr-managers om ervaringen uit te wisselen en om tot passende oplossingen te komen. Met de recente lancering van ‘Brainport voor elkaar’ zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan om dit te doen. De werkgroep Participatie heeft tot de lancering even pas op plaats gemaakt. Nu gaan we aan de slag met de next step.

Bericht delen

Word lid!